2. круг семинара - пролеће 2012.

20.05.2012 13:48

Други, пролећни круг семинара почео је 26. марта, а завршио се завршним сусретом 19. маја 2012. у Народној библиотеци Србије. На семинар се пријавило преко 40 полазника, а успешно га завршило мање од 30. Део полазника сам је одустао, а део је исписан током обуке због нередовног рада или недолажења на обавезан завршни сусрет.

И у пролећном кругу профили полазника су били разнолики, од стручних сарадника, учитеља, наставника предметне наставе у основним и средњим школама, до помоћника директора. Отприлике половина полазника није имала искуства са електронским учењем и ово им је први семинар који се изводи електронским путем. Квалитет рада и ангажман оних који су први пут похађали електронски семинар и оних који већ имају искуства готово да не постоји, осим што су први, вероватно, проводили далеко више времена да обаве све задатке.

Последица семинара су и нови сараднички односи полазника и аутора и полазника међусобно. Најзначајнија активност полазника семинара јесте оснивање Професионалне заједнице просветних радника на мрежи, у оквиру обавезног задатка 1. лекције. Најактивнији полазници постали су и модератори заједнице. Професионална заједница након семинара постала је отворена за све просветне раднике Србије.

Овај круг биће запамћен по невероватно лепом завршном сусрету, који је уприличен у Народној библиотеци Србије када смо сви заједно обишли реновиране просторије ове националне институције. Атмосферу са завршног сусрета донекле преноси филмић, постављен у траци десно, или директно на овој вези.