1. круг семинара окончан 17. децембра 2011.

18.12.2011 19:21

Први круг семинара "Комуникација и интеракција у савременој школи" на самом почетку уписало је 72 полазника, од којих је десетак одустало одмах због обавеза или неблаговременог пријављивања на платформу када је курс већ почео. Током семинара још је толико полазника одустало или исписано због нередовног рада, нагомилавања лекција и задатака због чега им је даље похађање онемогућено. Уз вођење, менторисање и супервизорски надзор три предавача и три модератора семинар је завршило 52 полазника који су радили у осам тимова од шесторо или седморо колега.

Састав колега полазника био је изузетно шаролик: све врсте наставника, стручних сарадника, помоћника директора... из свих врста школа (основних, средњих, образовање одраслих) тако да слободно можемо рећи да је курс био просвета у малом. Био је то не само по саставу и ужој струци полазника, него и по квалитету тимског рада, наравима, комуникацијским вештинама, спремности на сарадњу, предзнањима итд. Шароликост је стварала и тешкоће, али и имала својих предности. Највећи изазов је био завршни тимски рад - писање и предаја пројектне матрице. Највећа тешкоћа, како је очекивано, било је међусобно вредновање тимова и самовредновање. 

Завршни сусрет трајао је пуна три сата. На њему смо се упознали, тимови се представили, презентовали своје радове, изнели искуства о раду својих тимова уз помоћ сарадничких веб-алата. Поделили смо награде и разишли се. Видео-клип десно преноси део атмосфере са завршног сусрета. Можете га погледати и директно на Ју-тјубу путем овог линкаНа страници Портфолио приложени су неки примери и прилози, настали током једноипомесечног рада.